Σοκολατόπιτα

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 · Posted in ,

60γρ αλεύρι
15γρ κακάο
120γρ κουβερτούρα
110γρ βούτυρο
4 αυγά
150γρ ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού

γκανάζ
200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γάλακτος
1κσ βούτυρο

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
Με σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα κουβερτούρας-βουτύρου με το μείγμα αυγά-ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις).
Μόλις κρυώσει λίγο χαράζουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε την γκανάζ.

Για την γκανάζ ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

(η συνταγή είναι του Παρλιάρου)

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.