Αλμυρά μάφινς με τυρί και ζαμπόν

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 · Posted in , ,

2φλ αλεύρι για κάθε χρήση
1 αυγό
1 φλ τριμμένο ημίσκληρο τυρί ή γραβιέρα
1 φλ τριμμένο (στο χοντρό του τρίφτη) ζαμπόν ή παριζάκι
3/4 φλ γάλα
1/4 φλ ελαιόλαδο
1 κγ μουστάρδα
λίγο πιπέρι
1 κσ μπέικιν πάουντερ

Ανακατεύουμε μπέικιν και το πιπέρι στο αλεύρι.
Σε μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τη μουστάρδα, το αυγό, το γάλα και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ πηκτό  προσθέτουμε ακόμη λίγο γάλα.
Γεμίζουμε τις θήκες των μάφινς κατά τα 3/4 με το χυλό και ψήνουμε σε μέτριο (αντιστάσεις) προθερμασμένο φούρνο για 35' λεπτά περίπου.



2 Responses to “Αλμυρά μάφινς με τυρί και ζαμπόν”

  1. μμμμμμμμμμ!! τέλεια φαίνονται και με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο! ό,τι πρέπει για πρωινό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. … και για πρωινό και για σνακ και για μπυρίτσα και… περνάς και αρπάζεις ένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

e-syntagokosmos. Από το Blogger.