Τούρτα Μπάτμαν

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,


Παντεσπάνι
9 αυγά
7 φλιτζανάκια ελλ.καφέ αλεύρι
5 φλιτζανάκια ελλ.καφέ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε
εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε).

Κρέμα σοκολάτας
3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με λίγο από το γάλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθούν.

Κρέμα πορτοκαλιού
1 άνθος αραβοσίτου
2 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού ή αναψυκτικό πορτοκαλάδα
2κσ ζάχαρη

Κρατάμε λίγο χυμό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Σιρόπι
1φλ ζάχαρη
1φλ νερό

Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Γκανάζ σοκολάτας
200γρ κουβερτούρα
200γρ κρέμα γά
λακτος
1κσ μαργαρίνη

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα την κουβερτούρα και τη μαργαρίνη.

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά (μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα)
Το χωρίζουμε σε τρία φύλλα.
Στο πρώτο φύλλο ραντίζουμε με το σιρόπι.
Βάζουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας αφήνοντας λίγη στην άκρη.
Από πάνω το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι, ξανά σιρόπι και την κρέμα πορτοκαλιού.
Τέλος το τρίτο φύλλο και κόβουμε προσεκτικά στο σχήμα που θέλουμε.
Σιρόπι πάνω στο τρίτο φύλλο και απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας που κρατήσαμε για να καλύψουμε τυχών ατέλειες του παντεσπανιού.
Τελειώνουμε με την γκανάζ σοκολάτας.
 

 

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.