Τούρτα ποδόσφαιρο

Κυριακή, 20 Μαΐου 2012 · Posted in , ,

Παντεσπάνι
9 αυγά
7 φλιτζανάκια ελλ.καφέ αλεύρι
5 φλιτζανάκια ελλ.καφέ ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Χωρίζουμε τα ασπράδια των αυγών από τους κρόκους.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε το μπέικιν στο αλεύρι.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και όταν ασπρίσουν ρίχνουμε
εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς (αντιστάσεις) για 40-45 λεπτά (ελέγχουμε).

Κρέμα σοκολάτας
3κσ αλεύρι
2κσ κορν φλάουρ
1/2 φλ ζάχαρη
4 κρόκους
2 κούπες γάλα
2κσ βούτυρο
125γρ κουβερτούρα

Κρατάμε λίγο από το γάλα και διαλύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και
ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε
μέχρι να διαλυθούν.

Κρέμα πορτοκαλιού
1 άνθος αραβοσίτου
2 1/2 φλ χυμό πορτοκαλιού ή αναψυκτικό πορτοκαλάδα
2κσ ζάχαρη

Κρατάμε λίγο χυμό και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο χυμό και ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Πράσινο ινδοκάρυδο
Σε ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο βάζουμε μισό φλιτζάνι ινδοκάρυδο.
Διαλύουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε λίγο νερό, το ρίχνουμε
στο ινδοκάρυδο, κλείνουμε το βαζάκι και ανακατεύουμε καλά.
Επαναλαμβάνουμε αν χρειαστεί μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό χρώμα.
Απλώνουμε σε λαδόχαρτο μέχρι να στεγνώσει καλά.

χυμό πορτοκαλιού ή σιρόπι
λίγη σαντιγύ ή βουτυρόκρεμα

Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά (μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη ή πριν 2 μέρες)
Το χωρίζουμε στα τρία.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Βάζουμε τα 2/3 από την σοκολατένια κρέμα.
Από πάνω το δεύτερο φύλο παντεσπανιού.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Την κρέμα πορτοκαλιού.
Το άλλο φύλο παντεσπάνι.
Ραντίζουμε με χυμό ή σιρόπι.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο της σοκολατένιας κρέμας.
Το πράσινο ινδοκάρυδο.
Με τη σαντιγύ κάνουμε τις γραμμές και στολίζουμε με τα παιχτάκια και τα τέρματα.







Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.