Κις Λορέν

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 · Posted in ,

Για τη ζύμη:
200γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με 2κγ νερό
1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
3 αυγά
120γρ μπέικον κομμένο σε λωρίδες
250ml κρέμα γάλακτος
1κσ ελαιόλαδο
80γρ γραβιέρα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο

Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ρίχνουμε στο αλεύρι στο οποίο έχουμε ρίξει και το αλάτι.
Θρυμματίζουμε το βούτυρο με τα δάχτυλα ώστε να γίνει το μείγμα ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε και το αυγό ενσωματώνοντάς το στο μείγμα. Ζυμώνουμε για λίγο και με γρήγορες κινήσεις κάνοντας το ζυμάρι μια μπάλα.
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20λεπτά.
Η ποσότητα ζύμης αρκεί για δύο τάρτες. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μισή, μπορούμε να τυλίξουμε την υπόλοιπη σε μεμβράνη και να τη φυλάξουμε στην κατάψυξη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και ντύνουμε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα. Τρυπάμε το φύλλο με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία. Στρώνουμε πάνω στο φύλλο ένα λαδόχαρτο και σκορπίζουμε πάνω στο λαδόχαρτο φασόλια. Ψήνουμε το φύλλο μόνο του σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς για 20λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Μετά το στραγγίζουμε.
Χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Σκορπίζουμε το μπέικον στο ψημένο φύλλο και το τυρί. Σκεπάζουμε με το μείγμα των αυγών. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει και πήξει η γέμιση.
 
 
 



Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.