Archive for Ιουνίου 2014

Γλύκισμα με σαβαγιάρ

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 · Posted in , ,


1 συσκευασία σαβαγιάρ
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής και το ανάλογο γάλα
1 φακελάκι έτοιμο γλάσο σοκολάτας
1 φλ γάλα
παραλληλόγραμμα τρουφόχαρτα

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο γάλα και τα τοποθετούμε στα τρουφόχαρτα.
Βάζουμε πάνω στα σαβαγιάρ την κρέμα και τέλος το σιρόπι.
Αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν τα καταναλώσουμε για να μαλακώσουν τα σαβαγιαρ.




Μάφινς με μπανάνα και βρώμη

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 · Posted in , , ,


1 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ νιφάδες βρώμης
1/2 φλ ζάχαρη
2 κγ μπέικιν πάουντερ
1 κγ σόδα
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες

1 αυγό
3/4 φλ γάλα
1/3 φλ σπορέλαιο
1 φλ λιωμένες μπανάνες (περίπου 2 μέτριες μπανάνες)

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το γάλα και το σπορέλαιο και τέλος τις λιωμένες μπανάνες ανακατεύοντας καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με τις μπανάνες και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα σε θήκες για μάφινς και ψήνουμε για 18-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.





Τυρόπιτα με φύλλο κρούστας σαν ζυμάρι

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 · Posted in ,


500γρ φύλλο κρούστας
4 αυγά
3/4 φλ ηλιέλαιο
1 γιαούρτι 200γρ
1 μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζανάκι ελληνικού καφέ καλομποκάλευρο
300 γρ φέτα
σουσάμι-μαυροσούσαμο
λίγο επιπλέον ηλιέλαιο για το άλειμμα

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε το λάδι και το καλαμποκάλευρο με το μπέικιν.
Παίρνουμε ένα φύλλο και με ένα πινέλο απλώνουμε πάνω του το μείγμα των αυγών.
Από πάνω του απλώνουμε δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό.
Ίδια διαδικασία με άλλα δύο φύλλα. Στο τέταρτο φύλλο πασπαλίζουμε τριμμένη φέτα και τυλίγουμε και τα τέσσερα φύλλα μαζί σε ρολό το οποίο βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο τα ρολά πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά.

ΣΗΜ.: Καλό είναι πριν ξεκινήσουμε, να μετρήσουμε τα φύλλα μας, να υπολογίσουμε πόσα ρολά θα φτιάξουμε για να μοιράσουμε ανάλογα το μείγμα των αυγών και την φέτα. Υπάρχουν χοντρά φύλλα κρούστας (9-10 στη συσκευασία του μισού κιλού) οπότε ανά τρία φτιάχνουμε το ένα ρολό (στο τρίτο φύλλο βάζουμε τη φέτα).







πηγή: http://zanaeblogcook.blogspot.gr/2014/01/blog-post_8.html

Κολοκυθάκια και πατάτες ογκρατέν

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014 · Posted in


2 μεγάλα κολοκύθια
2 μεγάλες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
8 κσ λάδι
6 κσ (κοφτές) αλεύρι
2 φλ γάλα
2 φλ τριμμένα τυριά
2 φλ ψίχουλα ψωμιού
4-5 κγ βούτυρο
αλάτι -πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε προσεκτικά μέχρι να αρχίζει να δένει η κρέμα. (ελάχιστο χρόνο, 2-3 λεπτά περίπου).
Ανακατεύουμε τα τυριά με τα ψίχουλα (έβαλα σικάλεως) και ρίχνουμε το 1/3 στον πάτο ενός πυρέξ. Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα ψίχουλα-τυριά. Τελειώνουμε με κομματάκια από βούτυρο. Ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε μέτριο φούρνο.










e-syntagokosmos. Από το Blogger.