Βασιλόπιτα 2013 (αρωματικό κέικ με ξηρούς καρπούς)

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012 · Posted in

του Λουκάκου

300γρ βούτυρο
400γρ ζάχαρη
3 αυγά
150γρ χυμό πορτοκάλι
150γρ γάλα
350γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ αμύγδαλο τριμμένο
50γρ καρύδι τριμμένο
50γρ φουντούκι τριμμένο
20γρ ξύσμα πορτοκαλιών
20γρ ξύσμα λεμονιών
20γρ μπέικιν πάουντερ
2γρ αλάτι
25γρ λικέρ

φλουρί
άχνη για πασπάλισμα

 Ρίχνουμε στο αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε το χυμό και το γάλα, το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς και το λικέρ.
Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα βάζουμε και το φλουρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.

2 Responses to “Βασιλόπιτα 2013 (αρωματικό κέικ με ξηρούς καρπούς)”

e-syntagokosmos. Από το Blogger.