Cake Pops (Γλυφιτζούρια με κέικ)

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 · Posted in , ,


1 κέικ βανίλια-σοκολάτα
3 συσκευασίες γλάσο σοκολάτας
3κσ βούτυρο

Για την επικάλυψη
σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη)
άσπρη σοκολάτα (λιωμένη)

ξυλάκια για cake pops

Ετοιμάζουμε το κέικ με την κλασική συνταγή των
500γρ αλεύρι
250γρ μαργαρίνη
5 αυγά
1φλ γάλα
2 1/2 φλ ζάχαρη
βανίλια
2-3κσ κακάο
το κακάο το ανακατεύουμε στο μισό μείγμα. Στη βουτυρωμένη
φόρμα μας ρίχνουμε το μείγμα βανίλιας και από πάνω το μείγμα με το κακάο. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά με μέτριο προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις). Μπορούμε να έχουμε έτοιμο το κέικ από προηγούμενη μέρα.
Σε ένα μπολ κάνουμε ψίχουλα το κέικ και ρίχνουμε μέσα το λιωμένο γλάσο στο οποίο έχουμε λιώσει και τη μαργαρίνη. Αρχικά είχα δοκιμάσει με μία συσκευασία γλάσο και μία σταγόνες σοκολάτας αλλά δεν έδενε καλά και διαλυόταν οπότε χρησιμοποίησα και τρίτη συσκευασία. Το γλάσο είναι καλύτερο από τις σταγόνες για τη συγκεκριμένη χρήση γιατί είναι πιο εύκολο στη χρήση.
Με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού, παίρνουμε ίδιες ποσότητες από το μείγμα και το κάνουμε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν (ακόμη και στην κατάψυξη). Με το ξυλάκι ανοίγουμε αρχικά τρύπα και μετά βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα και μπήγουμε στην τρύπα που κάναμε.
Μόλις τελειώσουμε από αυτή την διαδικασία τα αρχικά θα έχουν ήδη στερεοποιηθεί (αν όχι τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο) τα βουτάμε σε άσπρη ή μαύρη σοκολάτα. Τα στερεώνουμε κάπου (φελιζολ για παράδειγμα) μέχρι να στεγνώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

ΣΗΜ.: Υπάρχουν στο εμπόριο cake pops stiks που είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη παρασκευή. Εγώ χρησιμοποίησα πλαστικούς αναδευτήρες επειδή ήταν πολύχρωμοι αλλά δεν υπολόγισα την ελαστικότητα τους και όταν πήγαινα να μεταφέρω το φελιζόλ στο οποίο τα είχα στηρίξει έκαναν ένα σχετικό "ντόιγκ ντόιγκ" αλλά ευτυχώς δεν χάλασε κανένα.
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.