Μπεκρή Μεζέ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 · Posted in

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 φλ λάδι
4-5 κόκκους μπαχάρι
κόκκους πιπέρι
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φύλλο δάφνης
1κγ μουστάρδα
1 1/2 φλ κόκκινο κρασί ξηρό
3 ντομάτες τριμμένες ή μία κονσέρβα
1κσ πελτέ

Σε ένα μπωλ βάζουμε το κρέας το μισό λάδι και όλα τα υλικά εκτός από το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες και τον πελτέ και το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Με το υπόλοιπο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά και προσθέτουμε το κρέας με τη μαρινάδα.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1φλ νερό.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Leave a Reply

e-syntagokosmos. Από το Blogger.